Naš brand

HRVATSKA JUNETINA

Brand Hrvatska junetina svakim danom sve se više širi. U lancu uzgoja i prodaje već je više od stotinu proizvođača, distributera, mesnica, trgovačkih lanaca, hotela i restorana.

 

 

Udruga za tov i uzgoj junadi | OBAVIJEST ČLANOVIMA
Baby Beef, Udruga za tov i uzgoj junadi
Hrvatska junetina, Baby beef, beef
1378
post-template-default,single,single-post,postid-1378,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_menu_slide_from_right,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

OBAVIJEST ČLANOVIMA

Poštovani članovi,

ministrica Mariji Vučković odazvala se na poziv predsjednika Udruge na hitan sastanak a vezano uz pronalazak rješenja za trenutnu lošu situaciju u sektoru. Sastanak je održan 11. rujna 2020. godine u Križevcima.

Susret s ministricom započeo je na farmi našeg člana Upravnog odbora, gospodina Željka Štrige. Tijekom obilaska, ministrici je ukratko prezentirana problematika naših članova, te ujedno pokazana stoka koja se nalazi u prekomjernoj kilaži, a za koje nema kupaca. Nakon kratkog obilaska farme održan je radni sastanak. U uvodnom dijelu sastanka ministrici su prezentirani svi problemi s kojima se naši članovi, tovljači junadi susreću. Samo neki od problema uzrokovanih korona krizom su dramatičan pad cijena junećeg mesa i smanjena potražnja za istim. Također, prisutni su iskazali nezadovoljstvo time što je naše domaće tržište doslovno zatrpano uvoznim mesom i to po cijenama po kojima mi jednostavno ne možemo konkurirati, te kako je egzistencija naših članova vrlo upitna, budući da se u ovome trenutku suočavaju s velikom krizom i velikim problemima.

Ministrica je rekla kako razumije naše probleme, te obećala pomoć svim tovljačima kako bi zadržala proizvodnju tovne junadi u Republici Hrvatskoj. Prema uzoru na druge zemlje članice koje subvencioniraju svoju proizvodnju, ministrica će osigurati 60 milijuna kuna koje će proizvođačima tovne junadi biti isplaćene u dva navrata i to prvi dio do kraja ove godine, a drugi dio do kraja veljače 2021. godine.