Naš brand

HRVATSKA JUNETINA

Brand Hrvatska junetina svakim danom sve se više širi. U lancu uzgoja i prodaje već je više od stotinu proizvođača, distributera, mesnica, trgovačkih lanaca, hotela i restorana.

 

 

Udruga za tov i uzgoj junadi | Sastanak vjerovnika PIK-a Vrbovec s izvanrednom upravom Agrokora i predstavnicima PIK-a Vrbovec
Baby Beef, Udruga za tov i uzgoj junadi
Hrvatska junetina, Baby beef, beef
712
post-template-default,single,single-post,postid-712,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_menu_slide_from_right,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Sastanak vjerovnika PIK-a Vrbovec s izvanrednom upravom Agrokora i predstavnicima PIK-a Vrbovec

Članovi udruge Baby-beef i ostali vjerovnici PIK-a Vrbovec sastali su se u prostorijama PIK-a Vrbovec na poziv predstavnika PIK-a Vrbovec i izvanredne uprave Agrokora.

Izvanrednu upravu Agrokora predstavljali su gospoda: Ante Ramljak, Zvonimir Mršić, Vlado Čondić-Galinčić. Ispred PIK-a Vrbovec nazočili su gospoda: Matija Štetić i Ante Perkušić. Gospodin Ante Ramljak zahvalio se na razumijevanju i strpljenju svim vjerovnicima PIK-a te iznio zajedno s gospodinom Matijom Štetićem plan rješavanja „starog“  duga prema vjerovnicima.

Obećano je da će prijedlog biti predstavljen vjerovničkom vijeću te da se nadaju pozitivnom ishodu. Istaknuto je da je nakon nalaza revizije poslovanja koncerna Agrokor, u  PIK-u Vrbovec zatečena vrlo dobra financijska situacija te da PIK čeka u skoroj budućnosti nastavak normalizacije poslovanja.  Na sastanku je zaključeno da je stabilnost proizvodnje primarnih proizvođača  za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo od ključnog interesa, te je njihova zaštita od nacionalne važnosti.

Na kraju su predstavnici izvanredne uprave i PIK-a Vrbovec dobili podršku u daljnjoj stabilizaciji i nastavku proizvodnje od samih vjerovnika te izrazili spremnost i u buduće opskrbljivati PIK s potrebnom sirovinom radi nastavka i daljnjeg razvoja proizvodnje, svjesni značaja jedine preostale velike mesoprerađivačke tvornice u Hrvatskoj.