Naš brand

HRVATSKA JUNETINA

Brand Hrvatska junetina svakim danom sve se više širi. U lancu uzgoja i prodaje već je više od stotinu proizvođača, distributera, mesnica, trgovačkih lanaca, hotela i restorana.

 

 

Udruga za tov i uzgoj junadi | Uzvratni posjet udruge Estonian Beef Breed Association
Baby Beef, Udruga za tov i uzgoj junadi
Hrvatska junetina, Baby beef, beef
718
post-template-default,single,single-post,postid-718,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_menu_slide_from_right,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Uzvratni posjet udruge Estonian Beef Breed Association

U uzvratni posjet članovima naše udruge došli su uzgajivači iz Estonije. Kako je hrvatska delegacija koja je većinom bila sastavljena od članova udruge Baby-beef  od 23.-26.11.2016. godine bila u posjeti estonskim farmerima, ove godine uslijedio je njihov uzvratni posjet.

EBBA je udruga koja okuplja uzgajivače iz Estonije koji se bave uzgojem teladi i junadi za tov.  Osnovana je 21. lipnja 2000. godine te su u vrijeme osnivanja njezini članovi ukupno imali samo 1000 grla. S vremenom i predanim radom broj članova ali i broj grla o kojima članovi brinu, porastao je u 17 godina na 64.000 životinja.

U posjet našim članovima došlo je 44 uzgajivača koji su posjetili farme tovne junadi u vlasništvu naših članova, zatim su bili gosti klaonice PIK-a Vrbovec, te su posjetili i gospodarstvo gospodina Mladena Kušekovića koji u sustavu krava tele uzgaja pasminu Aubrac na površinama od 900 ha krških pašnjaka.